Sider

18.01.2009

Global krise eller vækstpause?

Min dejlige kloge kone sagde atter noget ganske fornuftigt forleden da vi kørte til lufthavnen for at ledsage vores datter og søn til et forlænget week-end ophold i New York (min datters konfirmationsgave – billeder følger snarest).

Hun sagde, at hos Telia ser vi ikke på den nuværende markedssituation som en krise men udelukkende som en vækstpause. Og jeg blev i rigtig godt humør af den sætning.

Hvor er det trættende hele tiden at høre om krise, krise, krise. Den nuværende situation er ikke behagelig og rammer mange mennesker og kan betyde store forandringer i hverdagen. Det kan der ikke gøres meget ved på den korte bane (og det er her politikerne skal vise fremsyn og handle hurtigt for at genoprette tilliden og troen på fremtiden), men vi kan alle vælge vores egen tilgang til udfordringerne.
Forandring er ikke nødvendigvis af det onde, men er med til at skærpe vores sanser og tvinge os til at fokusere på det essentielle. Det samme gør sig gældende for virksomheder og alle ansatte, der bidrager til at holde virksomheden flydende. Vi skal skærpe vores sanser og ledelsesinstrumenter, presse vores intellekt og øge vores indsigt, anvende alles erfaringer og hele tiden se efter de elementer i vores ”tilbud til markedet”, der gør en forskel og får os til at skinne igennem og fremstå som ”the chosen one”.

Et gammelt kinesisk ordsprog siger, at når det blæser findes der to typer mennesker – dem der bygger læhegn, og dem der bygger vindmøller.

Danmark er på mange måder afhængig af omverdenen så lad os alle bygge nogle flere vindmøller og langsomt men sikkert arbejde os ud af denne vækstpause.

2 kommentarer:

  1. Jeg er helt enig, Lars - det er dejligt befriende at høre den slags udmeldinger i en tid, hvor aviserne står i kø for at komme med negative budskaber.

    Jeg har seriøst overvejet at afmelde mit Børsen abonnement. Man bliver næste deprimeret af bare at se forsiderne af Børsen i den seneste tid.

    Personligt er jeg frisk på at bygge vindmøller og vil også gøre mit til, at min virksomhed kommer til at gøre det.

    SvarSlet
  2. Hvad betyder en pause i væksten så... altså når vi har haft en konstandt vækst år efter år, F.eks antallet af virksomheder/Inflation igemmen lån,antallet af mennersker/forbrug og eks kriminalitet... alt dette har vi haft vækst i siden ca 1920-1930... hvad betyder en vækst pause.. mon ikke vi til og lære nogen af civilisations ældste regle, blot endnu gang... en passiv leder kan til tider være den bedste leder... har en leder forstand på efterspørgelse og udbud.. når han selv kun lever af og tag af folk.. og ikke sælge dem et produkt... god jul...

    SvarSlet