Gå videre til hovedindholdet

En kunde reagerer spondant og via mange kommunikationskanaler

Jeg har netop læst en artikel i Dansk Erhvervs avis med titlen "Kritik indeholder altid en kerne af sandhed". I artiklen interviewes Kirsten Dinesen, der ejer kommunikations og PR-bureauet Front Page og som har skrevet bogen "Forbrugeren i føresædet" om virksomhedernes muligheder for at omfavne forbrugernes (kunders) kritik på internettet.

Jeg havde forøvrigt den fornøjelse, at sidde ved siden af Kirsten Dinensen til den årlige DMA middag i San Diego i oktober måned.

I artiklen siger Kirsten, at "Der er altid en kerne af sandhed i enhver kritik, så virksomhederne bør lytte. I virkeligheden skal man anse det for at være verdens største markedsundersøgelse...".

Det betyder også, at man som virksomhed bør monitorere alle medier - også de social on-line medier - for historier om virksomheden. Arbejder man sammen med et PR-bureau, så bør det være bureauets opgave at iværksætte og rådgive omkring denne monitorering og hvordan man skal håndtere den kritik (det er oftere tale om kritik end om ros), idet selv dybt kritiske kunder kan omvendes via dialog. Når en kunde "råber op" via de sociale medier, så er det et ønske om at blive hørt og taget alvorlig.

I sidste week-end var jeg og tre andre mænd i vores bedste alder inde og spise på restauranten "The Lot". Det er ikke noget super avanceret sted og betjeningen er balanceret i forhold til priserne på menukortet. Det er helt ok - forventningerne er afstemt og tjenerne startede godt ud med at tage deres små fejl med humor. Senere på aftenen omdannes "The Lot" så til en natklub og det vælter ind med mennersker. Der er som sædvanlig for lidt plads og for mange mennesker, så den bås vi havde med 6 siddepladser, som vi havde reserveret for hele aftenen, var i høj kurs. Så høj kurs, at den var solgt to gange og vi blev bedt om at forlade båsen, da vi var færdige med at spise. Det havde vi ikke sinde, så inden vi havde set os om, var tjenerens attitude meget agressiv og vi skulle bare skride. Den behandling ville vi selvfølgelig ikke finde os i og 10 sekunder senere var situationen ude af kontrol for tjeneren. Så i stedet for at tilkalde sin chef, så tog hun (unge kvinde i tyverne) en konfrontation med os. Vi måtte selv gå op til chefen og gøre dem opmærksom på fejlen. Vi fik lov til at blive sidende og købte den mængde alkohol bordreservationen krævede (adgangsbillet til bordet) som vi ikke var blevet oplyst om da vi bookede bordet. En af mine venner bliver så fortørnet over denne behandling, at han øjeblikkelig skriver et kort indlæg om dette på Twitter. Twittet lød sådan:
"At restaurant Lot in CPH. Spent DKK 4K. Fancy-fancy. Mediocre food. Was just yelled at by the waiter. Don’t ever go there!"
. Han har 342 followers og dermed når buskabet ud og kan sprede sig som ringe i vandet. Nu skriver jeg også om det på min blog og budskabet sendes dermed til andre (dig kære læser) der igen lagre dette "indtryk", hvorved det kan findes frem, hvis der er nogen i jeres omgangskreds der nævner The Lot.

Jeg er overbevist om, at The Lot ikke monitorerer Twitter eller andre sociale medier. Men det burde de!

Populære indlæg fra denne blog

Architectural Cubism - Day 106

A new office building in the northern part of Copenhagen. I'm getting more into architectural photography and with CS6 it is easy to correct "falling lines" perspective errors. The outer walls are forming a moire pattern when photographed. Imaging how this would look if I used a Nikon D800E instead of my old Nikon D300 :-)

Equipment: Nikon D300 with AF Nikkor 20mm f/2.8.
Exposure: 1/1000 sec at f/7.1, 0EV, ISO 200

Mia Blichfeldt

Sometimes you get lucky. I shot this natural portrait of Mia Blichfeldt - a very gifted and up-coming badminton player at a private party - just a month before she became the youngest Danish Champion in Badminton in the senior league - and she is only 16!

Of course you can find many photos of Mia "in action", but only very few where she is being just herself - outside the badminton arena.

Leder & Kommunikation

I juli 2004, da jeg var nordisk direktør for Bang & Olufsen, skrev jeg et kapitel til bogen "Kommunikationens mange ansigter".  Efter et veloverstået strategiseminar i sidste uge med min ledergruppe hos Strålfors Information Logistics, hvor jeg er administrerende direktør, så kom jeg til at tænke på denne tekst og fik lyst til at bringe den her på min blog, da budskabet fortsat er af største betydning for at lykkes med en strategiimplementering.

Der er fire grundpiller i kommunikation: Det verbale, det kropslige, det aktionsorienterede og det usagte. Der er også fire arketyper af modtagere i en moderne virksomhed: Individet, gruppen, personalet og det ophøjede individ. Uanset kommunikationsform og modtager så husk direkte, tydelig og ærlig kommunikation.

Kravene til en leders kommunikationsevner på jobbet er øget betragteligt over de sidste 10 år. Og ”jobbet” er her ikke ment i en snæver betragtning, men mere præcist det kommunikationsunivers en leder opererer i under u…