Sider

03.12.2009

TouchDIVA

Vi har netop fået en TouchDIVA - en dansk udviklet musikserver (med B&O ICEPower teknologi), der streamer musik og radiostationer for et abonnement på 75 kroner om måneden. For den pris har du tilgang til "verdens største musiksamling", som de skriver på deres hjemmeside.
Vi (hele familien, med hver sin musiksmag) udsatte TouchDIVA for nogle svære musiksøgninger, men den leverede de rette kunstnere, CD'er og musiknumre hver gang. Bravo! Og så er det faktisk et meget vellykket design.
TouchDIVA er forbundet direkte til vores BeoSound 9000, der dermed fungerer som forstærker (men TouchDiva har også en forstærker på 125 Watt indbygget og højtalere kan tilsluttes direkte). Dermed kan musiken sendes ud over linksystemet. Beosound 9000 anvendes nu kun til at afspille CD'er optaget i ekstrem høj kvalitet.

3 kommentarer:

 1. Jeg troede du ville købe og eje en BeoSound 5 som du var meget begejsteret for da den blev fremvist for over 1 år siden. Hvad har ændret din opfattelse?

  SvarSlet
 2. Jeg vil skam fortsat gerne have et BeoSound 5 anlæg. TouchDiva'en er dog også smart, idet den kan tages med på rejsen og til fester.
  Når vi skal et smut til vores sommerhus, så tager vi TouchDiva med og kobler den på nettet, hvorefter vi har al den musik vi ønsker - og selvfølgelig leveres musikken af et par BeoLab 4 :-)

  SvarSlet
 3. Firmaet Touchdiva levede ikke særligt længe. Det gik konkurs som følge af, at det ikke kunne koncentrere sine aktiviteter.

  Men apparatet kan ombygges til at køre med Windows XP. Derved kan det alt det, som firmaet lovede:
  - Afspilning af alverdens musik (nu igennem Spotify, Wimp, TDC-Play etc.)
  - Afspilning fra en lokal NAS
  - Afspilning af alle verdens radiostationer (f.eks. igennem www.vtuner.com)

  Men den kan mere. Efter ombygningen besidder den en statisk hukommelse på 32 GB, hvoraf ca. 3 GB optages af Windows. Resten kan f.eks. bruges til at gemme en samling af rippede CD-er. Ved en typisk bitrate vil der være plads til mere end 400.

  Da Diva'en ikke indeholder bevægelige dele som HD eller ventilator, er den absolut lydløs og afsætter minimalt varme. Den udstyres med 2 GB RAM, og det gør den stabil som en klippe sammenlignet med tidligere, hvor den frøs, hvis man betjente den bare lidt for hurtigt. Der monteres 2 USB-stik, så man kan tilslutte en ekstern D/A-converter, en CD-spille til ripning eller andre gadgets.

  Ombygningen er ikke helt ligetil. Der skal bores præcise, firkantede huller i bundpladen (stålplade, 1mm tyk, IKKE noget for gartnerlærlinge) og monteres stik, kabler og hukommelseschips. Desuden skal CF-kortet programmeres, og skærmen skal kallibreres. Prisen beløber sig til lidt over 1.000 kr. Mere information om ombygning fås på dengamlegartner(at)yahoo.dk

  Efter ombygningen når Touchdivaen igen det stade af genialitet, der fik mange ejere til at afskaffe stereoanlægget og CD-samlingen og indrette deres stue efter den og højttalerne.

  En lille video på Youtube viser betjeningen af den nye Touchdiva. Bær over med den dårlige billedkvalitet og lyden. Se: http://www.youtube.com/watch?v=xUBqA7AmgYA

  SvarSlet