Pages

11/02/2010

Dag 42 - En RoseI dag fik jeg lyst til at fotografere noget smukt. Valget faldt på denne rose, som kommer fra en stor buket roser jeg købte til min dejlige hustru i sidste week-end. Roserne fik Vivi fordi hun altid er en kærlig og omsorgsfuld mor og en hustru der støtter op omkring mine vanvittige ambitioner - bl.a. spinning, som jeg nu går til 3 gange om ugen og hvor Vivi så hænger på de daglige rutiner efter arbejdsdagen.

Fotografisk var fotoet ikke så svært at tage. Rosen er placeret på et stykke hvidt papir og med mit makro objektive har jeg fotograferet i en let opadgående vinkel i forhold til rosen. En ekstern flash (SB-600) udløses direkte på rosen så lys intensiteten i rosen er god, små skygger omkring rosen fjernes og det omkringliggende område bliver mørkt.

I Photoshop er processen mere omfattende. Der er anvendt LAB-color for at tilføje skarphed i Lightness kanalen (gør, at det kun er de kontrastrige overgange der skærpes). Rosen er herefter markeret og det negative område (alt undtagen rosen) er tilføjet noget Motion Blur for at give indtryk af bevægelse samt blødgøre papirfladen og sløre baggrunden. Herefter er fotoet konverteret til mono og ved hjælp af Duo Tone har jeg valgt en sammensætning af 4 farver, der giver dette specielle monokrome look. Endelig er Noise Ninja anvendt for at tilføje et rigtigt lække blødt udtryk.


No comments:

Post a Comment