Gå videre til hovedindholdet

Derfor er matematik vigtigt for Danmark og derfor fejler skolesystemet på det grumsomste

Jeg har altid været fascineret af matematik. Har flere hyldemeter med matematikbøger og har endda forsøgt at studere det 2 år på universitet i Århus, men måtte stoppe, da den valgte indlæringsform ikke passede til mig (og dermed ikke til de fleste).

Allerede i folkeskolen er det ganske få elever, der bliver interesseret i matematik og for de fleste er det faktisk noget de hader - specielt blandt piger. Det er der en rigtig god grund til og det er temaet for denne TED video.

Danmarks undervisningsminister bør se denne video og med det samme iværksætte omlægningen af matematikundervisningen i den danske folkeskole og de højere uddannelser. Måske er det redningen for Danmarks alt overskyggende problem - at skabe en økonomisk vækst, der kan sikre velfærdssamfundet for vores børns generation.Share |

Populære indlæg fra denne blog

Architectural Cubism - Day 106

A new office building in the northern part of Copenhagen. I'm getting more into architectural photography and with CS6 it is easy to correct "falling lines" perspective errors. The outer walls are forming a moire pattern when photographed. Imaging how this would look if I used a Nikon D800E instead of my old Nikon D300 :-)

Equipment: Nikon D300 with AF Nikkor 20mm f/2.8.
Exposure: 1/1000 sec at f/7.1, 0EV, ISO 200

Mia Blichfeldt

Sometimes you get lucky. I shot this natural portrait of Mia Blichfeldt - a very gifted and up-coming badminton player at a private party - just a month before she became the youngest Danish Champion in Badminton in the senior league - and she is only 16!

Of course you can find many photos of Mia "in action", but only very few where she is being just herself - outside the badminton arena.

Leder & Kommunikation

I juli 2004, da jeg var nordisk direktør for Bang & Olufsen, skrev jeg et kapitel til bogen "Kommunikationens mange ansigter".  Efter et veloverstået strategiseminar i sidste uge med min ledergruppe hos Strålfors Information Logistics, hvor jeg er administrerende direktør, så kom jeg til at tænke på denne tekst og fik lyst til at bringe den her på min blog, da budskabet fortsat er af største betydning for at lykkes med en strategiimplementering.

Der er fire grundpiller i kommunikation: Det verbale, det kropslige, det aktionsorienterede og det usagte. Der er også fire arketyper af modtagere i en moderne virksomhed: Individet, gruppen, personalet og det ophøjede individ. Uanset kommunikationsform og modtager så husk direkte, tydelig og ærlig kommunikation.

Kravene til en leders kommunikationsevner på jobbet er øget betragteligt over de sidste 10 år. Og ”jobbet” er her ikke ment i en snæver betragtning, men mere præcist det kommunikationsunivers en leder opererer i under u…