05.01.2011

Pink Floyd - Det bedste rock band i historien

Det er blot min konstatering. Pink Floyd er den britiske gruppe næst efter The Beatles, som har opnået størst kommerciel succes, med over 300 millioner albumeksemplarer solgt på verdensplan. Det er nok de færreste der ved det.

Jeg opdagede Pink Floyd da jeg var 16 år og købte "Wish You Were Here (1975)" LP'en på et marked i Spanien - nok mest fordi LP'en havde et fantastisk flot cover (allerede der var jeg fascineret af fotografiet som medie).


Denne LP'en åbnede et helt nyt musik univers og jeg vil ikke tøve med at påstå, at mange af melodierne på denne LP har været med til at definere mit liv, ved at have stor indflydelse på mit sind i en ung alder.

Numre som "Shine On You Crazy Diamond", "Welcome to the Machine" and "Wish You Were Here" står mejslet i min hukommelse og den dag i dag får jeg kuldegysning, når jeg hører dem.

Kort efter købte jeg deres 1973 udgivelse "The Dark Side of the Moon" og sidenhen fulgte de fleste af deres albums. Jeg er ikke så begejstret for deres mere syrede periode (1967-1970).

En anden gigantisk Pink Floyd milepæl var udgivelsen af albummet "The Wall (1979)" - vel nok et af de mest episke rock værker nogen siden.
Numre som "Another Brick in The Wall", "Hey You" og især nummeret "Comfortably Numb" med rock historiens bedste guitar solo, er rock musik, der vækker alle følelserne i mig - selv efter at have lyttet til dem tusinde gange.

Jeg kan anbefale alle, der endnu ikke kender Pink Floyd, at købe deres opsamlings CD - "The Best of Pink Floyd" (2 Disc).

Share |

1 kommentar:

  1. Pink Floyd er klart det stærkeste band gennem tiden, og jeg glemmer aldrig deres koncert i Gentofte for snart 20 år siden. Jeg kan anbefale at gå ind og se den danske gruppe "Pink Floyd project" - det er det tætteste man kan komme på en fed oplevelse, og hvor det lyder som de originale. her er linket med deres koncerter for 2011 http://www.pinkfloydproject.dk/koncerter.htm

    SvarSlet