Gå videre til hovedindholdet

Check Point Charlie - fotograferet med DxO One


Det er bidende koldt i Berlin. Datoen er den 2. januar 2016 og jeg tilbringer et par dage her for at lade op til de mange udfordringer i det nye år vil byde på. Jeg har besøgt Berlin et par gange tidligere, men aldrig set Check Point Charlie, så dette var et af mine første mål.

Med mig bringer jeg ikke alt det tunge og avancerede Nikon DSLR udstyr - men blot min iPhone og det nye DxO One kamera, der monteres på iPhone.DxO er mest kendt for deres omfattende test af objektiver og kameraer. Men nu har de lavet deres eget kamera specifikt til iPhone! Kvaliteten er meget høj og størrelsen meget kompakt, som du kan se på billedet ovenfor. Nu har iPhone jo selv et udemærket kamera - så hvorfor sætte et ekstern kamera til din iPhone? Det er der flere årsager til som alle har med billedkvalitet at gøre. DxO One kameraet er udstyret med en 1-tomme sensor fra Sony på 20.2 MP samt et 32mm-svarende f/1.8 objektiv med en 6-bladet blænde. Vægten er kun 108 gram og højden kun 6.7 cm. DxO One er dermes verdens minste kamera med en 1-tomme sensor!

Så hardware delen er meget lovende. Men det er også det medfølgende DxO App, som hentes når du tilslutter kameraet, der gør forskellen. Med DxO One kan du fotografere i RAW format, hvilke er en kæmpe fordel, når billedet skal efterbehandles. DxO har endda udviklet deres eget multi-shot SuperRaw format, der øget kameraets ISO-ydelse, som fra starten er sat til imponereden ISO 51.200.
Foto redigering er foretaget i Photoshop PS Express, som kan hentes gratis til diverse mobil OS.

Der er generelt ikke behov for at tilføje skarpheden i efterbehandlingen, og ligeledes er det meget sjældent at jeg reducerer støj - selv ved høj ISO værdi, idet billedmaterialet fra DxO bare er godt.

Betjeningen af DxO One foregår via iPhones skærm etfer du har startet om DxO app'en. Betjeningen er intuitiv og du har generelt de samme muligheder, som på et DSLR kamera!

DxO One skyder selvfølgelig også video.Selvom der var mange mennesker så var det en stærk oplevelse - især fordi hele perioden fra murens oprettelse i 1961 til nedrivningen i 1989 er meget flot beskrevet visuelt og med tekst på store plancer og via en video udstilling.


Jeg kan klart anbefale DxO One som det kamera du bare mangler, når du alligevel går rundt og fotograferer med iPhone. Men det er også et seriøst alternativt til at købe et DSLR eller semi-professionelle kompakt kameraer fra f.eks. Nikon, Canon, Sony, Fujfilm etc.

Populære indlæg fra denne blog

Architectural Cubism - Day 106

A new office building in the northern part of Copenhagen. I'm getting more into architectural photography and with CS6 it is easy to correct "falling lines" perspective errors. The outer walls are forming a moire pattern when photographed. Imaging how this would look if I used a Nikon D800E instead of my old Nikon D300 :-)

Equipment: Nikon D300 with AF Nikkor 20mm f/2.8.
Exposure: 1/1000 sec at f/7.1, 0EV, ISO 200

Mia Blichfeldt

Sometimes you get lucky. I shot this natural portrait of Mia Blichfeldt - a very gifted and up-coming badminton player at a private party - just a month before she became the youngest Danish Champion in Badminton in the senior league - and she is only 16!

Of course you can find many photos of Mia "in action", but only very few where she is being just herself - outside the badminton arena.

Leder & Kommunikation

I juli 2004, da jeg var nordisk direktør for Bang & Olufsen, skrev jeg et kapitel til bogen "Kommunikationens mange ansigter".  Efter et veloverstået strategiseminar i sidste uge med min ledergruppe hos Strålfors Information Logistics, hvor jeg er administrerende direktør, så kom jeg til at tænke på denne tekst og fik lyst til at bringe den her på min blog, da budskabet fortsat er af største betydning for at lykkes med en strategiimplementering.

Der er fire grundpiller i kommunikation: Det verbale, det kropslige, det aktionsorienterede og det usagte. Der er også fire arketyper af modtagere i en moderne virksomhed: Individet, gruppen, personalet og det ophøjede individ. Uanset kommunikationsform og modtager så husk direkte, tydelig og ærlig kommunikation.

Kravene til en leders kommunikationsevner på jobbet er øget betragteligt over de sidste 10 år. Og ”jobbet” er her ikke ment i en snæver betragtning, men mere præcist det kommunikationsunivers en leder opererer i under u…