13.10.2019

Fastlåst eller Forandringsvillig


Vaner kan være både gode og dårlige. Men de har en tendens til at være svære at lave om på. Det gælder både i privatlivet og på arbejdspladsen.

Jeg er 58 år og livet har da budt på en håndfuld svære hændelser og udfordringer. Mine vaner er formet både af mine forældre (ophav), mit første ægteskab (samliv) og mine stillinger i erhvervslivet (domæne). Siden 2016/17 har jeg valgt at ændre rammerne for mit liv på to vigtige fronter. Jeg har valgt at leve sammen med en dejlig kvinde, der på mange områder er meget anderledes end jeg. Jeg har desuden valgt at klippe sikkerhedsnettet, og arbejder nu som selvstændig rådgiver via Kirstein Consulting ApS.

Det er svært at ændre fastlåste vaner - selv når man er forandringsvillig. Vanerne - især de dårlige - har det med at trække dig tilbage "på plads". Herefter skal der et nyt tilløb til, og eet til og eet til....

Det kræver stor tålmodighed fra de nye omgivelserne - uanset om det er een man elsker eller een man arbejder sammen med for at skabe en ny virksomhed.

Jeg er heldig fordi jeg har en forretningspartner, der giver mig tid og plads til at finde min "vej frem", og fordi jeg er gift med kvinde, der ikke giver op og fortsat tror på, at han nok skal "finde vej ind".

Jeg er forandringsvillig! Men det tager tid at finde den rigtige nøgle til at låse op for de mange fastlåste vaner og indgroede forestillinger om hvad der skaber ægte værdi og glæde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar