Sider

24.03.2009

Must Win Battles


Det er efterhånden lang tid siden jeg sidste har skrevet på min blog. Jobbet som adm. direktør hos Strålfors Information Logistics A/S er super spændende og tager alt min tid. Vi har fået en god start på året med overskud i både januar og februar.

Børsen har nu i en længere periode kørt en artikelserie med titlen "Vejen ud af krisen". Det er befriende, at Børsen vælger ikke udelukkende at fokusere på krisen set fra den negative side, men også viser hvordan mange virksomheder, med vidt forskelligt udgangspunkt, finder en vej ud af krisen. Jeg læser alle disse artikler og springer de negative artikler over.

Hos Strålfors Information Logistics introducerer jeg nu begrebet "Must Win Battles" og min ledergruppe modtager snart bogen "Must-Win Battles: Creating the Focus You Need to Achieve Your Key Business Goals (Financial Times Series) by J.Peter Killing, Thomas Malnight, and Tracey Keys".

Jeg har defineret 4 MWB'er, som ledelsen skal klare i 2009. Disse er:

1) Implementere en ny overordnet ERP platform (Axapta)
2) Udnytte vores produktionsapparat bedre ved at producere mere effektivt
3) Frigøre salgsressourcer, så der tilbringes mere tid hos eksisterende og nye kunder
4) Nedbryde silotænkning afdelingerne imellem

Lykkes vi med disse fire MWB'er, så vil vi præstere et flot resultat i 2009 og have skabt en solid platform for fremtidig profitabel vækst.

Ovenstående er ikke "rocket science", men kunsten består i at

a) vælge de korrekte MWB'er, da tiden til at gennemføre sådanne ofte er begrænset
b) give organisationen de rette rammer og værktøjer til at lykkes

Det er en af mine primære opgaver i denne proces, og jeg får utrolig meget energi af at blive udfordret af "krisen".

Billedet har jeg taget i Valmalenco i Italien. Det er et udsnit af en snedrive og symboliserer, at en krise altid har to sider. Den mørke og negative, som vi bør undgå og den lyse og spændende, hvor oplevelserne venter.

Her finder du Must Win Battles bogen.

2 kommentarer:

 1. Kære Lars,

  Igen - hvor er der skønt at du holder fast i de lyse og positive sider. Det må være en sand fornøjelse og meget inspirerende at dig som leder. Jeg savner virkelig folk med din holdning - når man ser tv og læser aviser.

  Sendte din blok videre til vor salgsdirektør Henrik Posborg - han kom løbende ind 2 minutter efter med et stort smil på læben. "jeg kunne ikke have det bedre selv - det er lige det jeg mener".

  Eller er jeg ved at være landet, så jeg håber snart du kan afse tid til et møde. Tror der kunne være et business fit mellem vores virksomheder. Dog kan jeg samtidig se en eventuel interesse konflikt - specielt med jeres svenske moder, men lad os få talt om det ved mødet.

  Du ønskes rigtig god weekend - jeg giver dig et kald næste uge.

  De bedste hilsner

  Uno

  SvarSlet
 2. Spændende! Havde aldrig hørt om begrebet "MWB" før men synes da udtrykket er genialt !

  SvarSlet