Sider

27.04.2011

Store tanker kræver god vin...

I påsken besøgte vi sammen med vores gode venner Ingrid og Ulrik en af de store Barolo vinproducenter - Elio Altare, hvis vingård ligger i La Morra.

I sommeren 2010 spiste vi fire på vores stam restaurant - Del Belbo da Bardon - og her drak vi to af Elio Altare's topvine. De har det største vinkort i Piemonte, som Ulrik og jeg gerne studerer grundigt inden vi tager afsted til restauranten, for at udvælge 2-3 flaske som vi skal nyde. Vi valgte bl.a. en Barolo fra Elio Altare, men endte med at få serveret en ældre årgang end den der stod anført på vinkortet. Desuden "overtalte" ejeren af Bardon os til at prøve en anden Elio Altare vin - der heller ikke stod på vinkortet. Vi blev totalt overvældet over den kvalitet vi smagte. Det er noget af det bedst vin jeg i mit liv har drukket. Derfor tog vi den beslutning, at vi måtte aflægge Elio Altare et besøg for at se med vores egne øjne hvor denne topvin bliver produceret.

Her er en lille fotoserie fra dette besøg, hvor det var Elio's datter der viste os rundt. De får ca. 3000 besøgende om året, så disse fremvisninger kan være en "kedelig" pligt. Men Elio's datter fortalte os, at hun inden for 30 sekunder kan se på de besøgende, om det bliver en 30 minutters tour eller en 2 timers tour. Vi endte med at være der i over to timer og fik en udsøgt behandling. Desuden blev vinkælderen udvidet med et betragteligt antal flasker og kassekreditten udhulet. Men så længe jeg ikke drikker vinen - som kan ligge i rigtig mange år - så er det jo at betragte som en investering :-)

Et view over en af deres vinmarker

Et andet view med det smukke Piemonte i baggrunden

Det lille selskab på Elio Altare's terasse

Elio's datter fortæller om deres vinmarker. Ingrid og Ulrik (står ved stakittet) lytter interesseret

Vinmarken for Elio Altare's top Barolo (hellig jord). Bemærk at vinplanterne er pakket ind i et tætsiddende af afstivet net for at beskytte mod hagl. En stor investering, men en enkel haglbyge kan ødelægge en hel høst!

Elio Altares private "dagligdags" vinhylde med nogle rigtig gamle flasker. Vi så også deres lager af flasker fra alle årgange siden produktionen startet. Disse flasker sælges ikke og vi taler om mange tusinde flasker - en formue - hvis de blev solgt til samlere.

De guddommelige dråber på små egetræsfade

En anden del af modningslokalerne


Share |

Ingen kommentarer:

Send en kommentar