Gå videre til hovedindholdet

Dag 42 - En RoseI dag fik jeg lyst til at fotografere noget smukt. Valget faldt på denne rose, som kommer fra en stor buket roser jeg købte til min dejlige hustru i sidste week-end. Roserne fik Vivi fordi hun altid er en kærlig og omsorgsfuld mor og en hustru der støtter op omkring mine vanvittige ambitioner - bl.a. spinning, som jeg nu går til 3 gange om ugen og hvor Vivi så hænger på de daglige rutiner efter arbejdsdagen.

Fotografisk var fotoet ikke så svært at tage. Rosen er placeret på et stykke hvidt papir og med mit makro objektive har jeg fotograferet i en let opadgående vinkel i forhold til rosen. En ekstern flash (SB-600) udløses direkte på rosen så lys intensiteten i rosen er god, små skygger omkring rosen fjernes og det omkringliggende område bliver mørkt.

I Photoshop er processen mere omfattende. Der er anvendt LAB-color for at tilføje skarphed i Lightness kanalen (gør, at det kun er de kontrastrige overgange der skærpes). Rosen er herefter markeret og det negative område (alt undtagen rosen) er tilføjet noget Motion Blur for at give indtryk af bevægelse samt blødgøre papirfladen og sløre baggrunden. Herefter er fotoet konverteret til mono og ved hjælp af Duo Tone har jeg valgt en sammensætning af 4 farver, der giver dette specielle monokrome look. Endelig er Noise Ninja anvendt for at tilføje et rigtigt lække blødt udtryk.


Populære indlæg fra denne blog

Architectural Cubism - Day 106

A new office building in the northern part of Copenhagen. I'm getting more into architectural photography and with CS6 it is easy to correct "falling lines" perspective errors. The outer walls are forming a moire pattern when photographed. Imaging how this would look if I used a Nikon D800E instead of my old Nikon D300 :-)

Equipment: Nikon D300 with AF Nikkor 20mm f/2.8.
Exposure: 1/1000 sec at f/7.1, 0EV, ISO 200

Leder & Kommunikation

I juli 2004, da jeg var nordisk direktør for Bang & Olufsen, skrev jeg et kapitel til bogen "Kommunikationens mange ansigter".  Efter et veloverstået strategiseminar i sidste uge med min ledergruppe hos Strålfors Information Logistics, hvor jeg er administrerende direktør, så kom jeg til at tænke på denne tekst og fik lyst til at bringe den her på min blog, da budskabet fortsat er af største betydning for at lykkes med en strategiimplementering.

Der er fire grundpiller i kommunikation: Det verbale, det kropslige, det aktionsorienterede og det usagte. Der er også fire arketyper af modtagere i en moderne virksomhed: Individet, gruppen, personalet og det ophøjede individ. Uanset kommunikationsform og modtager så husk direkte, tydelig og ærlig kommunikation.

Kravene til en leders kommunikationsevner på jobbet er øget betragteligt over de sidste 10 år. Og ”jobbet” er her ikke ment i en snæver betragtning, men mere præcist det kommunikationsunivers en leder opererer i under u…

Portrait of executive for LinkedIN and CV

Finn has some strong facial features that fits well to a high contrast b&w photo. I asked Finn to pose facing both with the left and right side tilting his face slightly to give him som options depending on where the photo need to be uploaded.The we tried a more direct pose showing his strong hands and with less contrast.


If you live near Copenhagen give me a ping if you want a new set of portrait photos for your CV or LinkedIN.