Gå videre til hovedindholdet

Dag 98 - Ocean View III dag var jeg for første gang ude at fotografere med mit nye NG filter fra B+W (3.0 1,000x). NG-filtre skrues på fronten af objektivet og forhindrer lyset i at strømme igennem. På den måde kan jeg opnå, at lukkeren på kameraet holdes oppe i længere tid (mens fotosensoren får den rette eksponering/belysning).

Dette er praktisk hvis man fotograferer direkte mod en meget stærk lyskilde såsom solen eller ild. Men også hvis man ønsker at udjævne bevægelser. Her stod lukkeren åben i 15 sekunder og derfor er havet helt "glat" fordi alle bevægelser i havet i løbet af 15 sekunder er blevet udjævnet. Det samme gør sig gældende for himmelen. Broen står helt skarpt, da den ikke har flyttet sig i løbet af de 15 sekunder.

NG-filtrene kan leveres i forskellige styrke (jo højere værdi jo mørkere er glasset). Jeg har valgt den højeste værdi og glasset er dermed meget mørt og lys kommer kun langsomt igennem.

Fotoet er taget på stranden ved Strandvejen og Taarbæk - altså i nærheden af Erimitagen og Københavns Golfklub.


Populære indlæg fra denne blog

Architectural Cubism - Day 106

A new office building in the northern part of Copenhagen. I'm getting more into architectural photography and with CS6 it is easy to correct "falling lines" perspective errors. The outer walls are forming a moire pattern when photographed. Imaging how this would look if I used a Nikon D800E instead of my old Nikon D300 :-)

Equipment: Nikon D300 with AF Nikkor 20mm f/2.8.
Exposure: 1/1000 sec at f/7.1, 0EV, ISO 200

Leder & Kommunikation

I juli 2004, da jeg var nordisk direktør for Bang & Olufsen, skrev jeg et kapitel til bogen "Kommunikationens mange ansigter".  Efter et veloverstået strategiseminar i sidste uge med min ledergruppe hos Strålfors Information Logistics, hvor jeg er administrerende direktør, så kom jeg til at tænke på denne tekst og fik lyst til at bringe den her på min blog, da budskabet fortsat er af største betydning for at lykkes med en strategiimplementering.

Der er fire grundpiller i kommunikation: Det verbale, det kropslige, det aktionsorienterede og det usagte. Der er også fire arketyper af modtagere i en moderne virksomhed: Individet, gruppen, personalet og det ophøjede individ. Uanset kommunikationsform og modtager så husk direkte, tydelig og ærlig kommunikation.

Kravene til en leders kommunikationsevner på jobbet er øget betragteligt over de sidste 10 år. Og ”jobbet” er her ikke ment i en snæver betragtning, men mere præcist det kommunikationsunivers en leder opererer i under u…

Portrait of executive for LinkedIN and CV

Finn has some strong facial features that fits well to a high contrast b&w photo. I asked Finn to pose facing both with the left and right side tilting his face slightly to give him som options depending on where the photo need to be uploaded.The we tried a more direct pose showing his strong hands and with less contrast.


If you live near Copenhagen give me a ping if you want a new set of portrait photos for your CV or LinkedIN.