Gå videre til hovedindholdet

Dag 26: Histogram Magi

Det er ingen hemmelighed, at jeg er en stor fan af LR3. Jeg estimerer, at 85% af al min fotoredigering udføres i LR3, hvorimod Photoshop CS5 bruges i situationer, hvor jeg er nødt til at arbejde med lag eller bestemt portrætforbedring.

Når vi undertiden (eller ofte) er nødt til at fange en scene i en hast, er det ikke altid muligt at optimere optagelsesindstillingerne. Men så længe vi skyder i RAW, bevarer vi muligheden for at optimere optageforhold på stedet ved vores skrivebord derhjemme.

Her er et godt eksempel. Dette foto blev taget på vej hjem fra et møde i dag, og mens jeg kørte, bemærkede jeg denne himmel med de dejlige skyformationer og farver. Så kørte ind til siden, rullede vinduet ned og stabiliserede mit kamera på dørkarmen. Jeg havde ikke tid til at tænke meget på de korrekte optagelsesindstillinger, men indstillede bare en passende lukkerhastighed og blændeværdi i manuel tilstand.



Som du kan se, er hvidbalancen forkert, og eksponeringen er ikke korrekt. Det tilsvarende histogram ser sådan ud:


Det er klart, at eksponeringen er forvrænget til den mørke side og mangler lidt mere dynamik i de midterste toner.

Efter nogle ændringer i LR3 kom jeg frem til dette foto. Det er tydeligt, at hvidbalancen er blevet korrigeret (ved hjælp af værktøjet White Balance Selector). Histogrammet viser også en meget mere afbalanceret fordeling mellem mørke og lyse områder.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Blue Cloth Ornament - Day 131

While visiting some our good friends Christina & Morten I had the opportunity to demonstrate some photo apps on my iPhone to nice person who still was unaware of all the bliss appearance on social media can bring you. The subject is the table cloth captured and post processed with the iPhone app "Camera+".

Debatindlæg omkring "det globale marked", entreprenørskab og innovationslysten

Fra velfærd til velstand - kravet er et erhvervsklima, der fremmer entreprenørskab og innovationslysten Globalisering er et vidt begreb. Det viser mange af de artikler der er skrevet omkring dette emne det seneste år. Jeg undres dog over den ofte populistiske tilgang der gennemsyrer mange artikler. Fænomenet kan dog forklares. Globalisering er så vidt et begreb, at konsekvenserne af globaliseringen skal belyses snævert. Det er derfor på tide at globaliseringsdebatten bliver mere kvalificeret og nuanceret. Hvor ofte har vi ikke læst, at ”globaliseringen kræver at vi tør tænke nyt”, at vi skal ”vinde det globale kapløb på viden, kreativitet og godt købmandskab” og at mange danske virksomheder ”ikke ved hvordan man kommer fra overskrifter til en konkret og fremadrettet strategi”? I den forbindelse er det på sin plads at definere ordet strategi. Jeg refererer til Berlingske Nyhedsmagasin nr. 28, der i deres artikel ”I har misforstået hvad strategi er” citerer professor Michael Porter...

Press photographer has to face a lot of moral issues

Every year we hear about press photographers being killed while trying to capture a decisive photo and document the truth. They also have to face a bunch of moral issues while being close to death and people in need of help. In my opinion it is vital to capture a photo that can influence decisions on a large scale. But when faced with the choice of either keep taking pictures or trying to change the course of a situation by personal interaction (and maybe risk your own life), I can only imaging the moral issues a press photographer must deal with in a few decisive seconds.