Gå videre til hovedindholdet

Fastlåst eller Forandringsvillig


Vaner kan være både gode og dårlige. Men de har en tendens til at være svære at lave om på. Det gælder både i privatlivet og på arbejdspladsen.

Jeg er 58 år og livet har da budt på en håndfuld svære hændelser og udfordringer. Mine vaner er formet både af mine forældre (ophav), mit første ægteskab (samliv) og mine stillinger i erhvervslivet (domæne). Siden 2016/17 har jeg valgt at ændre rammerne for mit liv på to vigtige fronter. Jeg har valgt at leve sammen med en dejlig kvinde, der på mange områder er meget anderledes end jeg. Jeg har desuden valgt at klippe sikkerhedsnettet, og arbejder nu som selvstændig rådgiver via Kirstein Consulting ApS.

Det er svært at ændre fastlåste vaner - selv når man er forandringsvillig. Vanerne - især de dårlige - har det med at trække dig tilbage "på plads". Herefter skal der et nyt tilløb til, og eet til og eet til....

Det kræver stor tålmodighed fra de nye omgivelserne - uanset om det er een man elsker eller een man arbejder sammen med for at skabe en ny virksomhed.

Jeg er heldig fordi jeg har en forretningspartner, der giver mig tid og plads til at finde min "vej frem", og fordi jeg er gift med kvinde, der ikke giver op og fortsat tror på, at han nok skal "finde vej ind".

Jeg er forandringsvillig! Men det tager tid at finde den rigtige nøgle til at låse op for de mange fastlåste vaner og indgroede forestillinger om hvad der skaber ægte værdi og glæde.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Blue Cloth Ornament - Day 131

While visiting some our good friends Christina & Morten I had the opportunity to demonstrate some photo apps on my iPhone to nice person who still was unaware of all the bliss appearance on social media can bring you. The subject is the table cloth captured and post processed with the iPhone app "Camera+".

Debatindlæg omkring "det globale marked", entreprenørskab og innovationslysten

Fra velfærd til velstand - kravet er et erhvervsklima, der fremmer entreprenørskab og innovationslysten Globalisering er et vidt begreb. Det viser mange af de artikler der er skrevet omkring dette emne det seneste år. Jeg undres dog over den ofte populistiske tilgang der gennemsyrer mange artikler. Fænomenet kan dog forklares. Globalisering er så vidt et begreb, at konsekvenserne af globaliseringen skal belyses snævert. Det er derfor på tide at globaliseringsdebatten bliver mere kvalificeret og nuanceret. Hvor ofte har vi ikke læst, at ”globaliseringen kræver at vi tør tænke nyt”, at vi skal ”vinde det globale kapløb på viden, kreativitet og godt købmandskab” og at mange danske virksomheder ”ikke ved hvordan man kommer fra overskrifter til en konkret og fremadrettet strategi”? I den forbindelse er det på sin plads at definere ordet strategi. Jeg refererer til Berlingske Nyhedsmagasin nr. 28, der i deres artikel ”I har misforstået hvad strategi er” citerer professor Michael Porter...

Press photographer has to face a lot of moral issues

Every year we hear about press photographers being killed while trying to capture a decisive photo and document the truth. They also have to face a bunch of moral issues while being close to death and people in need of help. In my opinion it is vital to capture a photo that can influence decisions on a large scale. But when faced with the choice of either keep taking pictures or trying to change the course of a situation by personal interaction (and maybe risk your own life), I can only imaging the moral issues a press photographer must deal with in a few decisive seconds.